Sökresultat för Alf Andersson...
Rensa filter?
Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning med särskild utrustning Matlagning: fisk och skaldjur Matlagning: kött och vilt Matlagning: särskilda råvaror
Nu kommer RÖKNING som har varit en försäljningssuccé genom åren, i en ny omarbetad utgåva, helt i färg.
En faktabok som passar alla – från nybörjare till kunniga rökare.Författaren Alf Andersson tar upp allt – från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk – till själva…
Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning: kött och vilt Matlagning: särskilda råvaror
Charkuteri för hemmabruk
Gör korv, pålägg och andra delikatesser
En instruktionsbok, kokbok och receptsamling för den som vill öka på sina kunskaper och förmåga för tillverkning av charkuteriprodukter. Vänder sig till hemmakockar och andra intresserade som vill lära sig charkuterikonsten.
Boken är skriven på ett…
Kategorier: Camping och vildmarksliv Friluftsaktiviteter Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning och kokböcker Sport, idrott och friluftsliv
Matlagning över eld för jägare, fiskare och friluftsfolk.
Från en av Sveriges mest kunniga vildmarkskockar (med 15 böcker i ämnet) och en överlevnadsexpert. Alf Anderssons och Juhas Rankinens vildmarkskokbok beskriver den svenska naturen och allt i den som du kan använda, tillaga och äta. Steg för steg beskriver de i…
Kategorier: Djur och natur Fiske, jakt och skytte Hundar Hundar: träning och lydnad Husdjur Jakt Livsstil, hobby och fritid Sport, idrott och friluftsliv
EFTERSÖKETS ABCär en ny faktabok av den kunnige jägaren och författaren Alf Andersson, som med sina böcker nått många läsare och vars böcker sålt i flera upplagor under många år.
EFTERSÖKETS ABC ger svar på hur du skall lyckas med eftersök på klövvilt.
Tidigare böcker:Styckning av vilt (1988, 1992, 1994, 2003,…
Nu även med kapitel om hjort- och vildsvinsstyckning!Alla styckningsbilder i färg!Innehållsförteckning:InledningVad är kött?Mörning – mogningslagringViltsmakKvalitetsbedömning på grundval av bindvävsinnehållSammanfattningHygienSjukt, skadat köttÄlgDelning av älgköttHjortRådjurVildsvinHareFågelRedskapBöcker av Alf…
Så röker du kött och fisk är en faktabok som passar alla från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Författare lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i…
Kategorier: Fiske Fiske, jakt och skytte Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning: fisk och skaldjur Matlagning: särskilda råvaror Sport, idrott och friluftsliv
Från håv till tallrik med smak från sjö och skärgård
En praktisk och överskådlig handbok för alla, som fångar och som vill tillaga sin fisk och sina kräftor. Boken är rikligt illustrerad med instruktiva bilder, som på ett grundläggande sätt steg-för-steg visar hur man rensar och förbereder olika fiskarter. Som kronan…
INNEHÅLL – EXEMPEL PÅ RECEPT:
Fruktig vildsvinsgryta * Svamprisotto med vildsvinsbiffar * Vildsvinsstek med cidersås * Vild hakkebiff med lök och lingon * Vildsvin Provensal * Helstekt vildsvinsfilé med enbärssås * Italienskt vildsvinsspett * Vildsvinskorv * Vildsvin med vitlök och korinter * Vildsvinskottlett…
Kategorier: Fiske, jakt och skytte Jakt Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning: kött och vilt Matlagning: särskilda råvaror Sport, idrott och friluftsliv
Under de senaste åren har blickar riktats allt mer på vad vi äter och framförallt på vad maten innehåller. Böcker om vad den moderna maten innehåller i form av kemikalier och tillsatser har också publicerats. Vi ser en stark trend där miljömedvetna svenskar gärna lägger viltkött på tallriken. Viltkött är ett magert,…
Så är mannen bakom succéboken Så röker du kött och fisk framme igen!Denna gång handlar det om hur man på bästa sätt grillar vilt och fisk, samt hur man bygger olika slag av grillar och tar hand om råvarorna från skog, sjö och mark för ett gott resultat. Allt genomfört på författarens sedvanliga noggranna och…
Kategorier: Fiske, jakt och skytte Jakt Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning: kött och vilt Matlagning: särskilda råvaror Sport, idrott och friluftsliv
ALLT OM VILTSTYCKNING!Styckning av vilt är en viktig faktabok, inte minst för jägarfamiljen.
Jägare bär hem åtskilliga ton viltkött varje säsong hare, rådjur, vildsvin, hjort, fågel och framförallt älg. Vi måste se till att det skjutna viltet behandlas på ett korrekt sätt, för att den sedan skall komma till sin fulla…